School: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mayo
Seán S. Ó Cróinín

1. Is fada muid ag éisteacht le lá Aindí Calwell. An Domhnac seo a bhí socraoid ag dúl go dtí an teampall mór. Déirigh an stoirm mhór. Béigin trí phunt a rópa a cheannacht in Sáilín leis an gcónra a cheangaill ar an gcárr a bhí ghá tabhairt cún na roilighe. Bhí na daoine sgannruighthe ón stoirm cómh mhór gur sháruigh sé orta é a cúr san teampall. Bhí faitchíos mhór ar na daoine an tam sin. Ní raibh fhios ag na daoine go raibh an stoirm ag teacht. Bhí na daoine ar a nglúnaibh ag rád paidreacha. Ní raibh fhios ag na daoine chéard a ndeanfadh siad.
    1. processes and phenomena
    Brigid Nic Uillís