Scoil: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mayo
Seán S. Ó Cróinín

Ar an leathanach seo

1. Sé an tam d'en bhliadhain a phosann na daoine na mí na Feabhra. Ins an am fadó ní raibh aon gluaisteán ann ach caiple ins an sean am.
    Ní théigheadh na daoine go dtí an Séipéal cor ar bith. Pósadh siad sa teach. Nuair a phósann na daoine bíonn cleamhnas acú.
    Caiple a bhí acú san. Nuair a bíodh siad ag pósadh mar ní raibh aon cárr ar bith ann. An Oidhche ar osad iad bhíodh fleadh mór acu. Bíonn clamairí ann agus iad-gléasta suas le hataí tuige agus éadaig deasa orra. Bíonn cuid mór capall leis an bpósád agus bíonn daoine ag bualadh ceoil an oidhche sin agus bíonn siad ag damhsa agus spórt mór acú.
    Bíonn na mná ag marcaidheacht leis na fearaibh ar na caiplibh
      1. poetry