School: Dubhlinn (B.), Inis (roll number 4870)

Dúlainn, Co. an Chláir
Tadhg Ó Seasnáin

1. (continued from previous page)
    go thig Sean Ó Cilltreáin bhí sé féin agus a bean agus a paistí suidhthe cois na teine, ní raib aon eagla air mar bhí fíos aige go raibh baithe. Diar sé ortha suide sios agus tobac do caiteam leo agus dubairt siad na feadfaidis. Dunthig siad amac uaid. Cuaid sé amac na ndiad. Diarr se orta ca raib siad a dul agus dubhairt siad "siar an gcladac agus suas an eás-uisge a lotair (?) agus gur shuas i Motair noc Aobeann a bhí siad na gcomhnuidhe" agus dubairt siad agus iad imteact gán fanact ins an tig an oidhche sin. (-)
    Tháinig an gaoth mhór an oidce sin ach bhí sé imtighthe as an tig (?) é féin agus a bean agus ná paistí, do leagad an tig. Sé an ait a codluigheadar na fe corraigh gur deinead tigh do, sin é an meid a dinnsige domsa mar geall ar Oidhche na Gáoithe Móire, agus níl focail breigte leis an sgeal seó.
    Seán Mac Gearalit (a athair 56 bliana) Leamhach, Dubhlinn
    1. próisis agus feiniméin