School: Dubhlinn (B.), Inis (roll number 4870)

Doolin, Co. Clare
Tadhg Ó Seasnáin

1. Luadhacan an ainm a tugann muinntir sa baile ar an leipreacan. Duine beag iseadh an leipreacan deirtear nac bfuil se ac da troig in aoirde. Bionn eadaig dearg ar. Nil fhios agam i gceart ca comnuigeann se acht deirtear go mbionn se istig fe cupog Nior chuala me riamh gur rug aoine ar an luadhacan. Deirtear go mbionn se ag deanam broga istig fe chrannaibh.
  2. Luaradan an ainm ata ag mo atair agus fear le cosa cam iseadh e. Bionn hata mor air agus bionn se na gcomhnaidhe fe crann. Tagann se isteac oidhche Samhain ar gac tigh ar fuaid na tire, agus bionn an tacsog ar fad ag faire air. Deirtear go mbionn sparan beag ar uampar i gcomnuidhe aige. Bionn mala
    Seán O Cilltreáin
    Carnaun, Co. Clare