Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Bhí céile ina gcómhnuidhe i nGaillimh. Bhí an bhean ag fághail bháis agus dubhairt sí lé 'n a fear gach a raibh aicí lé rádh s an staid a raibh ar an siopa.
    Tá cúig phunt ag Brighid Ní Fhathaigh orm agus tá trí phunt le' n'-íoch le Páiric Ball. Muise tá do chiall agat go deire ars an fear!. Tá aon phunt agus deic sgilleacha lé n-íoch le Maire ins an dtheach mór, agus tá trí punt le n-íoch le Brighid Ní h-Uigín. Muise tá do chiall agar go deire! Éist ! tá ruidín beag le n-íoch agamsa. Tá caoga trí phunt ag dul chuig muinntir De Bláca. Ó! A Mhuire éist léithi ag rámháil.
    Uinsíonn Ó Mhuineacháin
    Ceathrú an Dola, Co. na Gaillimhe