Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Tá laetheanta Áirighthe i rith na bliadhna lé rudaí a deanamh. Nuair ata duine ag deanamh teach nuadh sé Dia h-Aoine an lá is fearr leis an teach a thosuigh, agus nuair atá an teach críocnuighthe sé Dia h-Aoine an lá is fearr a dul isteach ann.
    Tá leighiseanna i cuid de na laetheanta í rith na blíadhna freisin. Ma tá galar ar duine, agus má teigheann sé go tobar-beannuighthe, an céad lá do Bealtaine, agus seacht deoch a thógáil don uisge tá leigis ann.
    Ta lá speisíalta ann le oineamna a chuir síos freisin. Sé an la is giorra san mbhliadhan an lá is fearr san mbliadhan íad a chur síos , agus sé an lá is fuide san mbhliadhan an lá is fearr íad a tharraingt.
      1. cleachtas an leighis
    Pádraig Ó Ceallaigh