Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Seo é an paidir a deirtear tar éis a bheith ag caitheach tobac.Seacht lán roilig Pádhraig ó mo Críosta brat bhríghde oileán na Naomh agus a leactaí gráinní gaineamh ar an traogh na ribe féir ag fás ná gan braon drúcht ar a bhárr ná go beanneactaí, Dé lé h-anambacaí na marbh.
    Luighim ar an leabaidh seo, mar luigh Mach Dé ar an gcrios. Luighim lé Dia is go luigh Dia liom. Ná luigh mé leis an olc is ná n-dheirigh mé leis an olc is na bainfhidh aon olc liom.
    Beannacht leat a Muire. Beannacht leat a Chríost go gcuididh sibh manam (grás) go dtiocfhaidh mé arís. Beannacht leat a tigh Dé is beannacht Dé inár dthimcheall, nár sgaradh uainn ár grásta Dé, go bhfhillfhidh muid chun a teampul
    Séamas Ó Scolaighe
    Eanach Dhúin, Co. na Gaillimhe