Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Dhéanfadh na daoine san am fadó an cleamhnas ag na h-aonaigh tíubharfadh cuid de na daoine airgead mar spré. Thíubharfadh chuid eile ba, agus léis an airgeadh, thiubharfadh síad budógh. Bo'iad na leathanta pósta a bhí acha ná Dé Luain, Deardaoin, agus Dé Sathairn. Lasfadh na buachaillé a bhéadh ag an séipéal punainn tuighe ag geata an
    t-shéipéil, agus bhéadh punainn lasta ag gach baile ar an mbealach abháile doib. Cairt na cárr cliabhthán a bhéadh ag na daoine nuá pósaidhthe, agus an rud ceadhna ag cuidh eile don na daoine. Bhíodh capaill-dialait ag cuidh de na fir agus núair a thagadh na dáoine nuá pósaidhthe amach as an séípéal thósochadh síad ag rith, agus an fear a bhéadh ag geata na dáoine nuá pósaidhthe í d'thosach aige san a bhéadh an onóir. Culaith gorm a bhéadh ag na daoine nuá pósaidhthe déarfadh na sean daoine go raibh an tádh ar an culaith gorm agus
      1. filíocht
    Pádraic Ó hÉidhin