School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 48_051

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 48_051

1. (continued from previous page)
    bhord. Thug sé an paiste don bhean agus déirigh an rud a bhí ar an bhord agus chuaidh sé amach an doras agus croc madhadh air. Dinis an fear an sgéal dí agus bhí sí an baodhach dó mhair an gasúr go raibh sé ina sean fhear.
    Bhí bean ann fadó bhí a fear cailte bhí ceathar cloine aicí Bhí sí an bhocht Bhíodh sí ina suide go moch ar maidin agus nuair a bhíodh na paiste curtha aicí na sgoile rachadh sí amach ag síochradh pinghin dí féin. Ann lá seo bhí sí ina suidhe, agus tháinich bean isteach agus ní raibh uirrí ach a cuid stocha
    Phílomína Ní Mháille
    Gob na hAirde, Co. Mayo