School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 36_044

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 36_044

1. (continued from previous page)
    a raibh aon mhaith ag casadh sugán agus dubhairt se go raibh. Annsin d’fiafruigh sí do a gcasadh sé cupla súgán dúite agus dúbhairt sé go gcasadh agus fáilte. D’iarr sí ar a inghin cupla punann a tabhairt isteach as an gcruach agus thug. Annsin tosuigh an sean bean ag leigeann lus agus tosuigh seiseann ag casadh. Nuair a fúair sí taobh amuig don doras e fad a fairsing, chaith sí amach an sugán na diaidh agus dubhairt sí leis a béith ag imteacht.
    3.
    Bhí sean ceannuidhe ag dul tart fado shoin ag diol sáspáin. Tainig se isteach go teach nach raibh ann acht sean fear agus sean bean. Bhí an fear amuigh ag obair Bhí oiread sáspáin agus airgead ann agus go raibh siad ag tuitim amac as
    Cáit Ní Chaithlín
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo