School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 31_045

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 31_045

1. Ní raib morán scoileanna ins an air ins an ait seo fadó ac ceann a bhí i Croc na Móra rinnead é sa mbliadan 1844 agus bí Donnacad Ó Gallochair fear on ceanntar seo do bead é.
    Pádraig mar Suidne strainseara do bead é. Bhí siad ag muinead sa scoil sin.
    Bí scoil eile i Croc na Ceasar. Scoil protusanach a bí ag muinead sa scoil sin. Ní raib ac cupla duine ag gabhail aige. Tabairtad sé brocain do duine a geobfad cuige. Nílis agam cen blíadan a rinnead an teac sin. Nangle do bainm don fear bliadain deanta nuair a dubairt na daoiní go leagfad siad an teac anuas air agus beigean do imteacht as an tir e fein agus
        1. buildings
    Antoine Ó Caithlín