School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 05_024

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 05_024

1. Ainmidte Fíadáine.
    An madad ruad. Coinngheann sé an a pluacs nil aon ait spisealta aige le comhnaide ann. Iteann sé cearca, lacain, geabha agus ean ar bhith eile a tig leis a marbhú. Bionn sé ag goid rudai, san oidce a tigeann sé Tá dath ruad air agus tá spot bán air bhárr a rubaill. An Girrfhaid Connigann sé ar na sleibte a bpuill ins an talam.
    Iteann sé feir sleibe agus ins an samrad tigeann sé anuis (tigeann siad) (a) ins na garranta a bionns fada suas ins an cnoc agus bhíonn siad ag ite na rudai a bionns ag fás ann Tá fios aca cá bfuil na poll le rit istec ann. Ta dath liat
    Máire Ní Caithlín
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo