School: Dubhlinn (B.), Inis (roll number 4870)

Doolin, Co. Clare
Tadhg Ó Seasnáin

1. Tá sé ráidhte go bhfuil ór curtha i bhfolach inaice Caisleán Dún na Agabhar agus go bhfuil fear ag tabhairt aire dhó, agus gur fear do na Concubharaigh a bhí ann fadó do chuir an tairgead i bfolach ann.
    Bhí fear ag gabáil an bóthair sin go moch ar maidin tuirm dhá fhicid blian ó shin agus do casadh fear leis agus diarr sé air teact isteach sa Caisleán leis agus ná bhead aon áithmhéal air.
    Fear ó Sráid na n-Iasgairí a bhí ann agus bhí sé ag déanamh amach gurbh é fear a bhíag tabhairt aire don airgead é ach bhí faithchíos ar dul isteach leis.
    Chuaidh daoine ag lorg an airgead agus do cuireadh faithchíos ortha agus ritheadar abhaile.
    Tomás O Gríobhtha