School: Árd Aoibhinn

Ardeevin, Co. Galway
Dll. De Grás

1. (continued from previous page)
    ag sean-bhean a bhí ann fadó. Tháinig duine uasal isteach chuiche agus bhí a lán oibre le déanamh aice. Dubhairt sé má tiubhraidh tú an méid lín atá agat le sníomh domsa béarfadh mé ar aid chugat é an tráth seo tráthnóna amárach agus chuile ribe de sníomhtha in a shnáth dhuit.
    Cén t-ainm atá ort? adeir sí leis,
    "Mícheál Ó Mistdéal an t-ainm atá orm, sin é m'ainm is mo sloinneadh adeir sé. Chuaidh an tsean-bhean go dtí an áit in a raibh an lín, agus nuair a thug sí an chéad snáth isteach dubhairt sé muna mbeadh tú indon m'ainm a innseacht dom nuair thiocfas leis an lín tráthnóna amárach caithfir a theacht liomsa agus bheith ar aimsir agam an dá lá is beó thú.
    AT0500: The Name of the Helper
    Máire Ní Sheóighigh