School: Loch an Iubhair (roll number 16829)

Loch an Iúir, Co. Donegal
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    fá deifre mhór agus dubhairt se leobhtha go rabh brón mor ar an bainríoghain fá dtaobh daobhtha mar bhí riad ar shiubhail le trí lá gan scéala ar bith a cur caide, agus shíl siad-san nach rabh se trí h-uaire ó d’fhág siad an baile. Nuair a chuaidh an techtaire a chainnt d’imthigh an t-ean ó chrann go crann agus ó chraoibh go craobh, agus d’imtigh an ríog agus a triúr mac ‘ na dhiaidh. Fa dheireadh chuaidh an t-ean irteach i n-uamhac a bhí ag bun an chrainn a b’aoirde san choillidh, agus chaill siad é. Dubhairt an riogh cia bhit fear a gheobhadh é, agus a bhéarfadh chuige é g-ndeánfadh sé rí do ar an ríoghdhachta o n-a lá fein amach. Fuair siad basgóidh agus giota do shreang fada agus dubhairt Art gurbhé an mac a beidh sine é agus go rachadh se sios san uamhaigh ar [duis]? agus cuaidh sé isteach san basgaidh leig siad sios é giota i ndiaid giota
    AT0329: Hiding from the Devil
    Proinnsias Mac Grianna