School: Loch an Iubhair (roll number 16829)

Loch an Iúir, Co. Donegal
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    go dtí gur scairt sé orthú é a tharraingt aníos arais. Nuair a tháinig sé ar [uitar]? d’innis sé daobhta go rabh eascon nime tíos san umhaigh, agus a craos fosgailte aice reidh le n-a slugan agus nach rabh se a’ gabhail a cur fein i gcomh tabhairt leithe. Cuaidh Neart sios go dtí gus casadh an eoscan air agus annsin pill sé mar an [gceadna]?
    Dubhairt Cairt go rachadh se fein sios agus nach bphillfeadh sé go mbéadh éan an cheóil leis. Cuaidh sé isteach san bascaidh agus teigeadh síos é o ghiota go giota go rabh sé thíos ag bad agus nuair a bhí sé annsin ní fhacaidh se eascon ar bith, act bhí fear beag dóigheamhail na suide ar íoctar agus cuir se céadh míle fáilte roimhe Cheart go dtí [?] doman iochtarach agus dubhairt sé go rabh fíos aige-sean cá rabh sé ag gabhail agus caide a bhí sé a dimrraidh.
    “Siubhal leat anois” ar seisean,
    AT0329: Hiding from the Devil