Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Fadó agus fé lathair bhí cluichi dá n-imirt ag na daoine. Seo íad na cluichi a bhíodh dá n-imirt aca:-
    Amuigh. Ag imirt líathróid láimhe, peile, iománuigheacht, ag caitheamh cloch-phuis ag imirt airgid.
    Istigh Ag imirt cártaí agus púachóg.
    Peile. Bionn fuireann i n-aghaidh fuireann ag imirt lé líathróid láimhe, agus an caoí céadhna lé peile agus iománuigheach.
    Cloch phuis Seo é an caoí a chaitheann daoine cloch-phuis. Gheibheann siad cloch a bheas sáthach trom, agus bíonn síad dá chaitheamh go bfeicfhidh síad cé aca is feárr.
    Airgead Bíonn síad ag imirt airgid freisin. Cuireann siad cloch bheag ar an mbóthar, agus teigheann síad timcheall is seacht slat uaidh agus caitheann síad dá phinghinn, agus an duine a bhíos taobh istigh gheobhfaidh sé íad lé na
    Máirtín Ó Scolaighe
    Na Coitiantaí, Co. Galway