School: Loch an Iubhair (roll number 16829)

Loch an Iúir, Co. Donegal
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    siad fhad leis an bhrágaidh. “Siubhal isteach leat san teach seo atá ag díol uisge bheatha”. Chuaidh siad isteach, bhí cuid mhór daoine astoigh.
    D’iarr siad deoch. Fuair siad é agus sé an deireadh a bhí air gur ól siad a rabh san teach. D’iarr siad céig eile a thabhairt isteach. D’ubhairt bean an toighe nach rabh an ndeór aici acht tháinig an céig isteach, d’ol siad an ceig sin fosta.
    D’ubhairt an seanduine go gcaithfeadh sé imtheacht acht sul dar imthigh sé d’íol sé ar shan an mhéid uisge bheatha a bhí ólta aca. Acht dubhairt sé gó rabh deireadh déanta gá gcaithfeadh sé a bheith i Sligeach anocht.
    Pádraig O Dubhgáin
    Mín Doire na Slua, Co. Donegal