School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

Fuaireas ó Mháire Bean Uí Bhraonáin fosta.
    Nótaí fán scéal 'Ard an Fheannaidh'
    1. Tá an lorg go raibh dún ann le feiceáil go fóill.
    2. Síos dhá thaobh na habhna tá sean reilig agus na cnapáin bheaga ins na páirceannaaibh mar uaigheanna.
    3.Is minic a fuarthas ins na páirceannaibh chéanna seo píopaí an-bheaga ar fad a dtugadh siad ' píopaí Lochlannacha' orthu;píopaí beaga créafóige, cuid acu dubh go maith, cuid eile chóir a bheith saor ó mharc ar bith.
    4.Tá Ard an Fheannaidh ar an talamh s'againn féin agus tá radharc le fáil go dtí Gort na Muclach a bhfuil cuid de bhaile na nGleanntach tógtha air.
    5. Chonaic mé féin 'píopa Lochlannach' a fuair m'athair Pádraig Ó Braonáin- ar dheis Dé go raibh a anam.
    Róis Ní Bhraonáin
    Rois Ní Bhraonáin