Scoil: Baile na Cille (uimhir rolla 1320)

Suíomh:
Baile na Cille, Co. na Gaillimhe
Múinteoir:
Éinrí Ó Mainnín
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0051, Leathanach 0073

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0051, Leathanach 0073

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Baile na Cille
  2. XML Leathanach 0073
  3. XML “Churning”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. When the cream is churned the milk is drawn from the churn. There is water put in on the butter to rinse it. This is done several times until all the milk is washed away. It is taken out and put on a wooden dish. It is salted and made up in small rolls or sometimes in little "prints".If a person went into a house which the milk was being churned he would not
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.