Scoil: Baile Chláir na Gaillimhe (Buachaillí)

Baile Chláir, Co. na Gaillimhe
Tomás Ó Conchobhair

Ar an leathanach seo

1. Bhí sionnach ag rubhal thart lá in-aice leis a táoiller agus bhí go leor báirneach ann. Bhí an táoille ag teacht isteach agus thoruigh na bháirnighe ag oscailt.
    Chonnaic an sionnach ceann aca ag ocailt agus thoruigh sé dá lighe agus dairigh an bháirneach é agus dún sé isteach arís agus níor fhéad an sionnach a theannga a tharraingt ar. Da ghearr gur thainig an caoille isteach agus báitheadh é.
    Gaeilge
  2. Bhí beirt fhear ag baint féin lá agus fuair siad easóg agus coinín aice agus bhain siad dí an coinín. Bhí crúiscín aca a raibh deoch ann agus chuaidh sí go dtí é agus caith sí smugairle síos ann. Chaith riahb aice an coinín arís agus d'imtigh leithe agus dóirt sí an crúiscín a raibh an tuirge ann.