School: Tearmonn (roll number 14194)

An Tearmann, Co. Dhún na nGall
Aodh Ó Duibhne

1. (continued from previous page)
    fada béinns sa smutiú leigint do fhear craois mhór do do sheort-sa seasadh ar mo ruball agus is trom an mionna é sin orm-sa. Bhéinn a bhfad a smuitiú ar leigint do fhear craos mor do do sheortsa buntaiste shalach ar bith breith orm-sa. Ghlac an fear fearg mór. Thoisigh sé scairtigh ar na madaidh ach chá rabh an ceann le theacht chuige. Fuair sé idir an madadh ruadh 'sa doras. Scairt se go teann ar na madaidh ach chá rabh an ceann le theacht a chomhair. Leim a madadh ruad ar bhróg do na cuid agus chaith se isteach sa teinidh é. Bhéirfidh sinn ort leimint go hárd. Níl ach amaduigh í sin a bheith ag doghadh leithe féin. Cuirfidh muid comrádaí leithe, agus chaith se isteach an dara ceann. Bhí an fear ag sgairtigh leis ar na madaidh ach chá rabh gar do ann.
    "Beirfidh sinn ort leimint o'n doras." "Chá dtabhaireann aon orla," arsan fear, "nó is fiu do ceann nios mó no péire brog damhsa. Thúintuigh an madadh ruadh agus thóg sé slis de'n bhrosnach, agus lás se é sa teinidh. Anonn na leabtha leis agus saith isteach sa leabaidh e. "Bhfuil tú brathach mé a chuir o theach is o theinedh. Dhóigh tú mo bhroga cheadrudh, is anois ta tú ar tí mó theach a dhoghadh?" Thóg sé iarraidh an leabaidh a shabhail agus léim an madadh ruadh amach. Thuinntiagh se agus thaisbean sé do a méad fiacla a bhí ann a'charr insan doigh a badh ghraithe thiocfadh leis. "Anois", arsan madadh ruadh, "bhí airgead ann dó phóca ta tamaill a shoin ach
    AT0067**: Fox Caught by Butcher
    Seán Mac Gairbheach