School: Tearmonn (roll number 14194)

Termon, Co. Donegal
Aodh Ó Duibhne

1. Bhí cailín ann aon uair amháin. Bhí sí ar fastodh ag sean bhean. Ní rabh a dhath Béarla aici. Bhí aici lé gabhail 'un an t-siopa. Bhí an sean bhean ag foghlaim Béarla d'on chailín . D'innis an t-sean bheann don chailín, nuair a rachadh sí ' na t-siopa, agus nuair a chuireadh an siopadóir céist uirthí . "Caidé bhí léithe." Ní rabh a dhath aici lé rádh, ach "uibheacha" , agus nauir a cuireach sé ceist uirthí, "cá mhéad a bhí a dhith uirthí. "Naoi bpighne."
    Da nabróchadh an siopadóir nach dtiocfadh leis an oiread sin a thabhairt díthe, í a rádh "muna dtabairfidh beirfidh duine eile."
    Nuair a bhí sí ag teacht na bhaile casadh fear uirthí,"maidin maith dhuit," arsa fear. Dubhairt sise " uibheacha." "Caiden ciall ata agat, le sin" arsan fear? "Naoi bpighine" arsan cailín. "Caitheadh mise thú a chur ún an príosuin." Dubhairt sise, "muna gcuirfidh tusa cuirfidh duine
    Seamús Ó Riodain
    Tirkillin, Co. Donegal