School: Tearmonn (roll number 14194)

Termon, Co. Donegal
Aodh Ó Duibhne

1. (continued from previous page)
    gur léíg saghart de cloinn Ua Muireadhaigh a chead Aifreann ar an chreag seo. Gur cruinniú airgead ar an chreig agus gur tugadh mar mar proinnteanas é do'n Sagart Ua Muireadhaigh.
    (Superior General, Redemptorist Order)

Giota beag thíos faoín chreig seo tá feirm talaimh Torbhealach Ua Muireadhaigh i mbaile Druim-Diomhain.
    Tá an teach annsin, teach ceann tuighe, ar gogadh an tAthair Padaraig Ua Muireadhaigh. Tá sé na chomhnuidhe 'san am i láthair thall sa Roimh. Isé priomh-cheann na nAithreach Naomhtha de Órd ar Slánuightheóra é san am a láthair.
  2. 1) Deirtear go bhfuil leac no dhá leic ar an Druimfhinn, ar feirm talaimh Brian O'Riodain, a bhfuil lurg glúna Cholmcille le feiceáil.

2) Tá leac eile i nDruim Diomhain a bhfuil lurg glúna Cholmcille le feiceaíl air, ach dá reir
        1. saints