School: Sgoil Naoimh Conaill, Na Gleanntaí (roll number 15467)

Glenties, Co. Donegal
Cathal Mac Duibhir
The Schools’ Collection, Volume 1051B, Page 04_001

The Schools’ Collection, Volume 1051B, Page 04_001

1. (continued from previous page)
    In mo cheanntar feín tá moran ainmide alta ann. Tá an bhroc, an giarrfiadh an cóinin, an madadh ruadh, an granneog fheir, an lucog agus sa luicogaibh mora agus an madra uisge. Comhnuidheann an bhroc ins na portaig triomuighthe agus ins na claoidhe criomuighte fosta.
    An giarrfiadh, chomhuidheann séad ins na gcnoch agus meadh na sleobhte. Ceidheann siad anuas corr uair agus itheann siad na glasair. Comhuidheann an cóinin ins na paorceannai agus iteaa sé an glasaire fosta. Gnidheann sé dochor mór do na tuirnipi. Comhnuidheann an madhah ruadh mweasg na gcnoc. Gnidheann sé dechar mór do na feirmoiri no iteann sé na cearca agus na geacha. Cá sé go h-iongantach glic fosta. Da
    Domhnall Mac Suibhne
    Mullantiboyle, Co. Donegal