Scoil: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (uimhir rolla 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mayo
Liam Seóighe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 15_039

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 15_039

Ar an leathanach seo

1. Cuireann gach aoinne san áit seo a bheag nó a mhó de fátaí. Is é m'athair a réidhtigheas an feirm in a gcóir. Cuireann gach duine aoileach ar a gcuid fataí nuair a bhíos sé á breacadh acht uaireannta cuirtear orra é nuair a bhíos siad dhá gcur. Cuirtear furmhór de na fataí in iomaraí acg déanann cuid de na feilméara drilleanna. Nuair a bhíos na mná ag déanain na sgiolláin tugann siad cabhair dá chéile agus mar an gcéadna leis na feilméara nuair a bhíos siad ag cur na fataí tugann siad cabhair dá chéile.
    Nuair a bhíos na daoine ag cur aith-cré leis na fataí cuireann siad a tuilleadh aoileach leo agus coinnigheann sé sin na gasanna glas
    Bríghid Ní Ging
    Mícheál Mac Ging