School: Tearmonn (roll number 14194)

Termon, Co. Donegal
Aodh Ó Duibhne

arain, agus deoch uisge do, agus d'ól sé an t-uisge. Amach leis annsin.
    Chuaidh an t-sean-bhean amach tamall indiaidh sin. Chualaidh sí an bhó ag buafruigh. Bhí iongantas uirthí nuair a chualaidh sí an bhó, agus gan bó ar bith aici.
    Rith an t-sean-bhean isteach fuair an pandaí mór, agus bhí lán an phandaí bainne trí uair ag an bhó. Bhí lúchghair ar an t-sean-bhean. Thug sí aire mhaith do'n bhó.
    Thainig Sean Crosach arais tamaill 'na dhiaidh sin, agus bhí lúthghair air nuair a chonnaic sé go rabh an bhó ann ar feadh an ama, agus bhí go leor bainn ag an t-sean-bhean. Níl fhios agam cá mhead a thug Seán ar an bhó, ach ní thug an tsean-bhean a dhath uirthí, ach fuair an sean bhean bo mhaith.
    Seamús Ó hAelfeartaigh
    Tirkillin, Co. Donegal