School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

1. (continued from previous page)
    níor fágadh tom no luibh dí nár dóigheadh, níor bhfiú an bheirt a raibh ag caint leisean tamall roimhe sin.
    Shiubhail sé leis ach d'eirigh se comh mall sin go dteachaidh sé fhad leis an chéad solas a chonnaic sé.D'iarr sé lóisdín go maidin agus fuair. D'fhág sé a bheart uadh agus shuidh síos. Ní raibh le feiceal ach seanduine agus bean óg. Thoisigh an seanduine a chur a thuairisce agus fhad 's a bhí sé ag innse fa na thaoibh féin chonnaic sé an bhean óg ag an doras ag cainnt le fear eile agus chualaidh sé an fear ag rádh. " Mairbhfidh muid anocht é." Char raibh fhios aige ciaca é féin nó an seanduine a raibh an chainnt fa dtaoibh de ach smaointigh sé ar an darna comhairle. Go mbeadh sé cinnte chuir sé ceist ar an tseanduine " an ingean duit an bhean óg?"
    " Chan eadh, maise, ach mo bhean. Tá muid pósta mí." Comh luath agus chualaidh sé sin bheir sé ar a bheart agus as go bráth as. Shiubhail sé leis
    AT0910B: The Servant's Good Counsels