School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

1. I dtaobh scáláin sa cheanntar seo rinne mé cuairt orra gus níl lorgacha cinn ar bith le fághail diomaite de'n cheann amháin seo atá ar an Chuirrín, baile tuaithe atá fá thuairim sé mhíle go leith ó na Gleanntaibh. Tá cloch an Aifrinn le feiceáil san áit atá an chrois ach an lá a ghlac mé an pictiúr tchíthear dom nach carraig mhín a bhí ann ach mar nach nochtuighthe ach fíor bheagán de- ní thiocfadh liom a bheith géar air. Bhí sgáláin fosda ag na h-áiteachaibh seo: Malaidh an tSagairt, An Sealgán, Baile na Finne agus Béal an Átha Mhóir.
    Róis Ní Bhraonáin
    Rois Ní Bhraonáin