School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

in a phoball féin a raibh an t-airgead 'sacasan aige.
    Bhí an Domhnach ann lá thar na bhárach agus nuair a bhí an tAifreann léighte agus an seanmóir déanta ag an sagart thug sé amach go raibh gadaigheacht déanta ag fear ins an phoball agus an t-airgead a thabhairt suas lá thar na bhárach fhad leisean go dtabhairfeadh sé dó'n chaiptín é.
    Tháinig lá agus d'imthigh seachtmhainn ach níor tháinig a'n duine leis an airgead. An darna Domhnach thrácht sé arís air agus d'innis do'n ghaduidhe an t-airgead a thabhairt suas ach ní dhéarnadh é.
    Tamall ina dhiaidh seo tháinig rud eighinnteacht friothar ar shúlaibh fir ins an phoball darbh ainm Creagach agus tháinig sé aníos fhad leis an tsagart ag iarraidh leighis air.
    Níor dubhairt an sagart dadai ach
    Rois Ní Bhraonáin