School: Baile an Chaisil C., Clochar na Trócaire

Ballycastle, Co. Mayo
An tSr. Aingeal

1. (continued from previous page)
    maith dí go raibh se ag séanadh na fírinne ortha agus gan an dara smaoineadh a thabhairt de'n cheist, chinn siad a dhul chomh fada leis agus cruithighadh fhagháil agus rún aca díoghaltas a bhait amach. Níor chaill siad mórán ama gur bhain siad baile an cheannuightheóra amach agus chuir tuairisg a thighe rud a fuair siad gan mórán moille. Nuair a bhí an t-eolas sin fáighthe aca shochruigh siad éaluigheadh go dtí an doras an cluas-éisteacht go bhfeiceadh siad a bheadh ar siubhal istigh. Nuair a tháinig siad chomh fada leis d'airigh siad an fuar ag bréagadh na bpaistí chun codalta agus an t-a,hran as ar baineadh an bhéarsa thuas dhá ghabháil aige go binn, gothach, brónach. D'fhan siad go raibh an t-amhrán críochnuighthe agus ba léir dóibh annsin nach raibh aon fheall san sgéal agus gídh go mba ghéar a sgrúidigh bás an deirbhshiúra iad san ba sheacht
      1. poetry
    Pádhraigín Ní Ghiollaruaidh