School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

1. 1) Cuir réal agus craipe isteach imbáisín uisge. An té a thógas suas é gan a tamhaí a cuir air is fédir leis é coimrád(?)
    2) Cuir fáinne igcáca agus tabhair píosa do gach duine sa teach agus an té a geóbhfas an fáinne pósfar é roimh oidhche Shamhna arís
    3) Úbhall a crocadh ón siléar agus caithfhidh gach duine sa teach triall a deanamh le greim a fághail air gan a tamha a chur air
    4) Fadó théigheadh na gasúr óga thart agus tarrnóchaidís an sean cabáisthe ingach gharraidhe ar an mbaile. Ní bhéádh ar fheirmeoir mar cheapadh sé nach bhfhásfhadh aon rud dó an céád Earrach eile dá mbeidh sé ar buille.

Fuair mé na nósanna seo ó mo máthair, Cill Ciarán, Cárna, Connamara
  2. 5 Cuirtear ubhall i dtóbán.Bíonn gach duine ag iarráidh greim d'fhágail ar na béal gan usaid a bhain as ná lámha.Ma gheibheann tú greim ar an ubhall .is féidir léat é a itheadh.
    6 Cuireann múidh dá pónrai ar na gríodal céann amháin a g séasamh i gcóir buachaill éigin
    Séamus Ó Sealbhaigh