School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

1. (no title) (continued)

Is fada an lá ó chuaigh buachaill as Cill Fhionnúrach síos go Luimneach ag cuartú a shonais. Ar a bhealach casadh seanfhear air.

23
    a ghlún gan piain dfhéach sé gi dtí an ait a bhí an t-ór .Ach bhí sé fánach aige a bheith ag tóireacht,ní raibh aon oir ann.Sin é mo sgeil agus ma ta bréag ann nó nach bhfuil ni ormsa atá an locht mar ní mise a chum ná a cheap
  2. (no title)

Sa bhliain aon mhíle ocht gcéad fiche is a cúig do chónaigh fear i dTobheartha darbh ainm Seosamh Ó Conchubhair, bhí go leor ór aige agus ní raibh aon rud ag baint codladh na hoíche de ach rud amháin 'cá gcuirfeadh sé a chuid óir i bhfolach?'.

5.Sa bhliain aon mhíle ocht gcéad fiche is a cúig do chónaigh fear i dTobheartha darbh ainm Seosamh Ó Conchubhair, bhí go leor ór aige agus ní raibh aon rud ag baint codladh na hoíche de ach rud amháin 'cá gcuirfeadh sé a chuid óir i bhfolach,AOn oidche amháin timcheall a deich a clog chuaidh sé amach leis an pota óir chun é a chur ibhfolach fúair sé laidhe agus rinne sé poll ins an talamh in aice bhruac an locha,
    Bhí sé pósta agus nuair a fuair sé bás bá maith lená bhean fagháil amach ca raibh a ór i bhfolach aige.AOn oidhche amhain
    Mícheál Ó Ceallaigh
    Peadar Ó Chorcáin