Scoil: Tráigh Phraisce (C.) (uimhir rolla 5566)

Trá Phraisce, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Chonghaile

dhiaidh an duine eile.
    16. Núair a bhíonn tórramh i dtigh ní ceart an tig a bheith gan aon duine istigh.
    17. Núair a bhíonn daoine i dtigh déanach san oidhche ní ceart an tigh d'fághaint go dtí go dtaghann an lá
    18. Núair a bhíonn na daoine ag cur cómhrann ar an duine marbh b'éigin do na daoine go léir dul taobh amuich den doras
    19. Taréis an duine marbh do bhreith ó'n dtigh castar na rudaí a bhí in usáid taobh síos súas
    20. Ní caithear amach aon uisge san oidhche ar eagla do gcaithfí i gcoinibh na daoine marbh é agus sin é an fá ná caithtear amach an t-uisge taréis na cosa do nighe
    21. Ní ceart leanbh ógh d'fághaint in aonar i dtigh mar deirtear go goidfidh ná sídheóga an leanbh agus go gcuirfidís rud súarach in ionad.
    22. Núair a bhíonn na daoine ag dul a codla núair a bhíonn síad ag múchadh na teine ní deineann síad ach an gríosach do casad os cionn na teine mar bíonn na daoine marbh taobh amuigh den doras ag faire go dtéigheadh múinntir an tighe acodladh cun
    Treasa De Blách