School: Naomh Séamus (Freeport)

An Chéibh, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Maolruanaí

1. Sgéal Grinn
    Bhí fear ann uair amháin. Ní raibh sé ag faoisdean le tamall fada. Lá amháin chonnaic an sagart é agus rug sé air. Cé'n uair a bhí tú ag feoisdean cheanna. Tá sé cúpla bliadhain ó shoin. B'éigin dóibh a dhul thar abhann. "Iompuig tar an abhann mé", adeir an sagart. "Bhí ag innseacht do pheacaí dhom" adeir an sagart. Bhí mé ar meisge cúpla uair. "Bhuail mé mo bean cúpla uair freisin". "Tá an diabhail ort adeir an sagart" "Má tá ní bhéidh sé i bhfad orm" Do chaith sé an sagart isteach san abhann agus rith sé leis annsin.