School: Naomh Séamus (Freeport)

An Chéibh, Co. Galway
Seán Ó Maolruanaí

1. (no title) (continued)

Bhí bean ann uair amháin. Bríghid an t-ainm a bhí uirrí.

(continued from previous page)
    Bhí sí in-a comhnuidhe léirche féin i mbocháinín beag bídeach. Bhí coileach franncac aici a bhí ar leach - shiúl. Rinne sí suas a h-intinn go sachaidh sí go dtí an margadh agus go ndíolfadh sí é.
    An mhaidin áirithe seo, déirigh sí go moch agus chuaigh sí go dtí an margadh. Ní raibh sí i bhfad annsin, nuair a tháinig fear suas go dtí í agus thairig dí air. Dubhairt sí nach dtuibhradh sí dó é ar run. ''Nach bhfeiceann tú go bhfuil sé ar leach-shiúil'' arsan fear ''agus shílfeá go mbeadh tú sásta leir.'' ''Ó arra sean Bríghid ''nach bhfeiceann tú gur ag cao-chadh a rhúil orm atá sé gan é a dhíol go rean creabadán mar tura''. Tháinig sí abhaile annsin.
    Bhí fear ann aon uair amháin agus rinne sé a chroidhe dhíchill ar a