School: Naomh Séamus (Freeport)

An Chéibh, Co. Galway
Seán Ó Maolruanaí

1. Bhí fear ann aon uair amháin agus sé an t-ainm a bhí air Páidín. Bhí triúr aige. Pádraig, Líam agus Seán. Lá amháin bhí na triúr mac ar an bportach. Chonnaiceadar fear ag teacht chuca bhí mála aige. Nuair a tháinig an fear chomh fhada leo, tháinig (?) ar na buachaillí agus chuadar i bhfolach air. Ní raibh sé i bhfad go bhfuair sé iad. Rug sé ar Phádraig agus chuir sé síos na mála é agus d'imigh sé leo. Thosaigh an bheirt eile ag caoineadh. Ní raibh sé i bhfad go dtáinig sé go dtí teach. D'imigh an fear isteachsa teach. An fhad is bhí sé imithigthe isteach. D'oscail Liam an mála agus scaoil sé Pádraig amach.
    Annsin fuair siad beart mór brosna agus líon siad an mála leis. D'imthigh na triúr as amharc. Nuair a tháinig an fear amach agus d'árduigh sé an mála ar a dhruim. Shíl sé go raibh Pádhruigh thíos sa mála i gcomhnuidhe. Nuair a tháinig sé chomh fada leis a theach féin. D'oscail sé an mála agus nuair a chonnaic sé an brosna sa mála, ní raibh fhios aige cé chuir an brosna síos sa mála. Bhí fearg air.
    AT0327: The Children and the Ogre
    Siobháin Ní Conghaile