School: Naomh Séamus (Freeport)

An Chéibh, Co. Galway
Seán Ó Maolruanaí

1. (no title) (continued)

Bhí beirt dearbhratháir ann fadó. Sé an t-ainm a bhí ortha Seán agus Domhnall.

(continued from previous page)
    daoine eile. Ritheadar isteach san Séipéal. D'iarr an sagart céard a bhí ortha. Dubhairt siad go raibh Seán ag teacht. Dubhairt an sagart nach raibh sé ag rith ina dhiaidh iad féin acht go raibh ag rith 'na dhiaidh é fhéin le h-aghaidh na muice.
    Rith na daoine amach agu[s] rith an sagart amach freisin. Chuaidh Seán isteach san séipéal agus dubhairt sé a chuid paidreacha. Ní raibh fhios aige céard a bhí ar na daoine. Tháinig sé amach arís, Nuair a tháinig sé amach arís, Chonaic sé fear darbh ainm Tom Saluidhe agus chuaidh sé thar an claidhe agus nuair a bhí sé ag dul thar an claidhe thuit an bríste de.
  2. (no title)

Bhí fear ann agus bhí beirt mac aige, agus dubhairt sé leis a bhean lá amháin go dtiocfaidh sé ar lorg oibre.

Bhí fear ann agus bhí beirt mac aige, agus dubhairt sé leis a bhean lá amháin go dtiocfaidh sé ar lorg oibre. Nuair
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Dominic Ó Fhaodhagháin