School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (continued from previous page)
    truir aca ag dul tar teach gabha táinic an gabha amach agus connaich sé an truir ag dul thar an doras. Dubhairt sé go déanfad sé fein biorán dí agus rinne. Rinne sé ceann eile de piosa airgead. glac an Maigdean Muire é agus glac sí buideacas leis an gabha agus bhí ag éirigh go maith leis ó shin amach.
  2. Nuair a bhí an Maighdean Muire agus Iosa ag imheact ó na daoine a bhí ag dul dhá marbhu do cuir sí isteac i bulg na caora é agus dubhairt siad mbéadancaora a raibh Iosa istigh i'na bulg i'n a laighe ar crocán beag. Nuair a dubhairt na daoine é sin do laighe gac caora sios ar an crocán. Bhí na daoine ar buille le Iosa. Cuaidh Iosa isteac i bulg an gabhar agus bhí an gabhar ar buille leis. Is olann a bhí ar an gabhar an t- am sin agus bain Iosa doib an t-olann agus cuir sé ar na caoirigh é.
    Máire Ní Cúaláin
    Caladh Mhaínse, Co. na Gaillimhe