Scoil: Gleann Garbh, Lios Mór (uimhir rolla 1710)

Gleann Garra, Co. Phort Láirge
Eibhlín Bean Uí Chaomháin

Ar an leathanach seo

1. In aice lios Mór Chaús thar an abha ann, agus imteacht óthuaidh díreach bí an sean-bhóihre go dtháinigh sí go dti crosaire Baile Raistírí d'iompuigh sí annsan ar do dhéis agus aníos tré Sríoch ar dtúis an coill agus treasna na la-abhann sé bun an áit atá bheanCordhiun an comhnuidhe , do bhádhadh bheirth cailíní
    d'es n Fearaláigh san áit se ag casadh abhaile o phásadh bhí sa Gleann a bíodhar ar druim capaill , agus bhain ciothrainn eighin do ceann aca agus shíl an cheann eile i do shábáil achdo bhádhadh iadh araon , chífidh tú annso ar do d'éis ag dul go lios .Mór duith rin an t-sean bhóthair mar imthigheann sé tré Gleann Seasch , go dtaghann sí go dtí dtí an botháir eile ag dul ó lios mór go dtí Clogheen.
        1. infreastruchtúr poiblí
    Micheál de Lundera