Scoil: Gleann Garbh, Lios Mór (uimhir rolla 1710)

Gleann Garra, Co. Phort Láirge
Eibhlín Bean Uí Chaomháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí dhá bóthar fadó ó Lios Mór, sean-bhóthar Barr na Manóg a théideach amach tríd an sean-Bhuaile agus sé an ainm a glaodhaidh air ná Bóther na Ceárdta. Bhí sean-bhóthar eile a fághadh an bóthar ag Bárr na anóg agus a thagadh tré Páirc an Clé tré Muna Tarbh agus ó thuaidh fé bhun an bhóther nua anois. Tagadh sé treasna an gleann ag bun an bhaile beag agus trasna Gleann a Bheithe. Annsin tríd an Gleann garbh amach tríd an Gleann Dís agus trasna Abha na Seodag Carraig a Mhuine. Amach go dtí an droichead cómh atá an bóthar anois agus amach fé sin a bhí sé agus annsin síos taobh Gleann a Loca go dtí an Clogín.
        1. infreastruchtúr poiblí
    Mícheál De Lundera