School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    tairgead ar an mbórd, acht níor thóg an "tégent" [?] é. Níor dubhairt an sagart faic, acht déirig fear, agus dubhairt sé leis an tégent an tairgead do thógaint. Bhí fhios aige sin go raibh a cuid talmhan ag teastáil ón agent féinig, agus bhí fhíos ag an sagairt cómh maith.
    Bhí an fear san ag caitheamh feasoige., agus dubhairt an sagart leis mar asacán, Is deas an caint atá agat do féin as do chuid feasóige.
    "Sin féasóg a athair ná fuil aon ribe de Tóirí innte. Do shuidh an sagart agus do thóg an tégent an cíos, agus tá muinntir na seanamhná san áit ó shoin, agus tá daoine an cómhairle sin imtighthe go dtí an saogal eile.
    Séamus Mac Shéamuis Ó Donnchada
    Cahersiveen, Co. Kerry