School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. Ní maith le duine turas a thabhairt dia Luain ná dia hAoine. Is ceart turas a thabhairt aon lá eile des na laetheannta eile go mór mhór an Satharn mar tá an Domhnach ag teacht air. Dá mbeadh turas beannuighthe le déanamh ag duine is ceart an turas sin a déanamh Oidhche Crocháin. Tá lá Crocháin ina Lá Shaoire sa paróiste Cathair Domhnaill, agus bíonn Aifreann ag gach duine atá sa turas. Tá tobar i bparóiste an Priaraig leis - Tobar Michil agus oidhche le Michil a tugaid siad turasanna ann. Tá seipéal inaice leis, agus biad siad go léir ag Aifreann ar maidin.

TURAS DAISTRIÚ
    Ní ceart turas daistriu ins na laethannta seo leanas