School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    Tá an t-uaig seo fiche troig ar fhaid.Tá flaigí móra ós chionn an tuaigh sin. Ar an dtaobh eile tá trí golláin ina seasamh le céile mar chloc chinn.
    Tá cloc fé leith ann - cloc beag agus tálintí scríbhte ar an gcloich sin:-
    "In MEMORY OF
    JOHN EGAN"

Cifeá uaighneacha beaga ann leis. Cuirtí leanbhaí óga gan baiste annso timcheall fiche blian o'soin. Cifeá iad sa i cúinne amháin, cois an claidhe.
    Deirtear go mbíonn solus le feisgint ann san oidhche uaireannta.
  2. Cros Bhríghdhe
    Déintí crosanna fadó lá le Bríghdhe agus deintear fós iad. Ceannuighthear ribíní gorma as ribíní dearga agus cuirtear an ceann gorm ar an gceann dearg i bhfuirm croise. Cuirtí iad san ar gualinn deis an leinbh. Ar feadh an lae sin no b'fhéidir cupla lá ina a caitheann an leanbh an cros san.