School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    láir. A bhfuil d-easpolaibh, as d-aingealaibh i gCathair na Grást. ag coingleadh don' tigh seo, dá bhuidne go lá.

Ag Dul cun Fhaoisdin
    ag fágaint bosca na faoisdine:-
    Admuighim a peachaidhe, agus do Dia a innisim. go mó mo curta ná mar fhéadaim cuíneamh. gach re dhéineas, agus i aoinfeacht coidhche. Táim a bhfágaint i lair an bhfaoisdin.

Ag Dul chun Comain
    Nuair a bheadh duine ag dul go dtí an altóir,
    A thigearna, nílim i oireamnach Tú teacht feim' ceann, abair an focal, agus beidh mo m'anam go maith. (aistriú ón béarla le cabhair seanduine)

Taréis Teacht Amach
    Tóg trí deoch uisge agus abair ag tógaint Sláinnte an Athair Mhic a cheannuig go daor sin. Slainnte na banaltra a fuair an leanbh gan céile. Sláinnte Naomh Pádraig
    Séamus Mac Shéamuis Ó Donncada
    Cahersiveen, Co. Kerry