School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

1. (continued from previous page)
    annsan dóibh féinig. Déirig bean an tighe ón mbórd, agus dubhairt sí go raibh lucht siubhail annsan, agus chuireadar císte beag sa bhácúis agus gur caoghalach go raibh dí dóighte.
    Thóg sí an clúdach de, agus is amhlaidh a bhí an cruitneachta fása ináirde go dtí an clúdach agus é ag casadh síos airis agus í dubha gorm.
    Déirig an feirmeóir den bhórd agus d'fhéachadar air. Dubhairt an feirmeoir ná raibh aon creideamh aca féin nár dhein aoinne é sin acht Ár dTigearna a bhí ann go molas go deo leis. Á chur in iuil doibh nár gádh dhóibh bheith ag tarrach aon uisge don cruithneachta. Tharrain sé suas a chuid capall, agus níor tharraig sé a thuille uisge.
    Go bfearr an méid den gráinne nár chuireadar an tuisce ná an méid gur chuireadar é.