School: Achadh Tiobraid (roll number 9878)

Aghatubrid, Co. Kerry
Tomás Ó Muircheartaigh

droll a chur inntí. Croctaí ar druim na teine annsan í.
    Bhíodh seastán aca déanta d-iarrain. Bannda bheag d'iarrain as trí cosa fé. Deintí úsáid de band (?) mol agus cuireadh an gabha trí cosa fé. Cuirtí an seastán san ar thaobh na teine agus greasach dhearg teine fé. Cuirtí an gridill ináirde ar san ar taobh na teine an fhaid as a bíodh prátaí a mbeiriú ar an dteine.
    Ní bhíod aon crann aca, acht sgian fheucaint cathain a mbeadh sí beirbhte. Dá mbeadh sí beirbhte do tagadh an sgian amach glan, acht mukna mbeadh sí beirbhte do bheadh rian an taois ar an sgian.
  2. Deintí arán speisialta uaireannta fé leith ócáidí, go mor mhór i gcóír na Nodlag. Chuirtí cuiríní, as risiní isteach innntí. Ní bheadh na soluistí cómh flúirseach an uair sin, as tá siad anois, agus dá bhríg sin do bhíodh arán cuiríní aca
    1. products