School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    dóibh agus aon mhaidean amháin tuigeadh do go bfeaca se'n pictiúir á cromadh anuas agus na deóra teacht lé na suile, agus labhair sí léis agus dúbhairt sí leis go raibh sí cun cuireadh dínéir a thabhairt do i gcóir na h-oidhche agus ana athas air agus seó leis á innsint do bhean an tíghe.
    Tháinig uathbhás uirthe sin agus d'imthig sí agus dúbhairt sí léis an sagart é. Glaoidh chúgham é "ar san sagart lé bean an tíghe. Dein agus chuaidh an garsún go dtí an sagart agus d'innis sé gach h-aon rudh don sagart tríd is tríd. "An raghadfá chúi aríst, "arsan sagart, agus a iarrfaí dí an leigfeadh sí mise led' cois ar an gcuireadh dínéir anocht. D'imthig an garsún agus chua sé go dtí'n bpictúir go leigfeadh", Seadh anois" arsan sagart léis an ngarsún". Caithfimíd araon sin féin a d'ollmhú suas
    Séamus Ó Conchúbhair
    Cill Chúile, Co. Kerry