School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    bhíodh na daoine ag déanamh turas annsin agus do théigheadh siad ó shoin go dtí carraig mhór atá amuigh sa bhfairrge i dTrian Lár. Tá an tobar sin le feicsint fós nuair a bhíonn an taoille amuigh. Ní théigheann na daoine go dtí an tobar sin anois. Níl an tobar go doimhin ann agus tá sruthán beag ag teacht as an tobar. Do bhíodh siad ag dul go dtí an tobar sin roimh aimsir Cromail nuair a bhí a lán de na daoine faoi dlighthe gan a dul go dtí na toibreacha beanuighthe. Do bhíodh na daoine ag dul go dtí an tobar sin go dtí tuairim is dhá chéad agus seasca bliadhain ó shoin. Sgéal eile freisin atá ag na daoine thart timcheall na h-áite seo go mbíonn marc crúb an asail ar gach gráinn de éorna. Deireann na daoine thart timcheall na háite seo go bhfuil dath dearg ar bhrollach na spideóige mar bhí sé ag iarraidh na tairgní a bhaiint as lámha Íosa.