School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    'Sé an chaoi a gcuireann siad an luasc suas ná fághann siad téad láidir agus cuireann siad thar géag de chrann é agus ceangluigheann siad é agus annsin cuireann siad mála ar an téad agus suidheann páisde amháin ar an mhála agus luascann páisde eile é. 'Sé an chaoi i n-a luascann siad ar an mhaide corrach ná gheibheann siad maide agus cuireann siad é ar chloich mhóir agus suidheann páisde ar thaobh amháin de'n mhaide agus suidheann páisde eile ar an dtaobh eile agus tosuigheann siad ag luascadh suas agus síos. Is minic a dtuiteann páisde de'n mhaide agus nuair a thárluigheann sin tuiteann an pháisde eile chómh maith. Bíonn na cailíní óga ag imirt le téad.
  2. Tá go leor bóithre sa cheanntar seo. Tá cuid aca sean agus cuid eile aca nuadh. Tá bóthar ag dul go dtí Dhá Pholl agus is píosa de cheann de na bóithre ó Theamhair é. Tá sé go h-an caol agus ní maith an bhóthar é. Tá bóthar ag dul ó Bhaile na Cuirte go dtí droichead an Chláirín agus is le deireannaigh a rinneadh é. Tugtar an Líne Nuadh air. Tá bóthar eile
        1. public infrastructure